‘Al Gore is hypocriet’

1 03 2007

Bijna-president van Amerika, Oscarwinnaar en milieu-activist Al Gore is een energiegrootverbruiker en hypocriet. Dat is de stelling van een tot dusver onbekend denktankje in de Amerikaanse deelstaat Tennessee, Tennessee Center for Policy Research. De TCPR dook in het energieverbruik van de familie Gore, die in Nashville een herenhuis van ruim 900 vierkante meter, met verwarmd zwembad, bewoont. Gore verbruikte in 2006 ruim 220.000 kilowatt-uur, zo maakte de TCPR op uit de rekeningen die gas- en elektriciteitsbedrijven aan de Gores verstuurden. Persbureau AP deed zelf onderzoek, en kwam uit op 191.000 kilowatt-uur. Hoe dan ook een giga-verbruik, want een doorsnee-huishouden in de staat verbruikt jaarlijks 15.600. Ter vergelijking: dat is nog ruim meer vier keer dan een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt: zo’n 3500 kilowatt-uur per jaar.

De TCPR bracht nieuws maandag, de dag nadat Gore met zijn documentaire ’Een ongemakkelijke waarheid’, een Oscar in de wacht had gesleept. Alle weblogs stortten zich erop, en het item dat de tv-zender CNN eraan wijdde, is het best bekeken van de site.

Gore heeft zelf nog niet gereageerd, maar zijn woordvoerster Kalee Kreider spreekt van een lastercampagne. „Als de boodschap mensen niet aanstaat – in dit geval dat de aarde opwarmt – dan vinden ze het soms makkelijk om de boodschapper aan te vallen.”

Gore verbruikt groene energie, en is bezig zonnepanelen aan te brengen op zijn huis, stelt ze. Ook compenseert hij de hoeveelheid kooldioxide die vrijkomt bij de verwekking van de energie die hij verbruikt, door bomen aan te planten.

Bron: Trouw.nl 


Acties

Information

Eén reactie

18 11 2007
Klimaathypotheek | Doorneweerd Advies en Bemiddeling

[…] Banken hebben al jaren een imago probleem. Desondanks weten ze zich al jaren zonder echte kritiek te handhaven in de financiële wereld. Internet concurrentie lijkt hun niet te raken en de klanten blijven komen. Genoeglijk zien ze ook nog hun marges jaar in, jaar uit stijgen. Met twee vingers in hun neus maakt alleen de RABO al met gemak 2 miljard euro winst. […]

Plaats een reactie